Extra zadelmeting


Wij raden u de Popometer zadelmeting aan. Deze word u bij NOUWS TWEEWIELCENTRUM aangeboden.

Een zadel is net als een schoen – het moet passen!

Wanneer een zadel te smal is veroorzaakt dit onnodig druk en wel precies op de plekken waar druk ten alle tijden vermeden moet worden.
SQlab heeft als fabrikant van zadels een methode ontwikkeld om de afstand tussen de zitbotjes van het bekken te kunnen meten. Door deze meting kan de optimale zadelbreedte worden berekend. Dit concept heeft zich in afgelopen jaren bewezen en intussen is het bijna ondenkbaar om zonder meting van deze zeer individuele maat een goed zadel aan te schaffen.

 


 
 
 
Laat u bij een van onze ergonomische fiets -en zadel specialisten (SQlab dealers) d.m.v. de Popometer opmeten.
Ga op de Popometer met een meet-board zitten.
Maak een holle rug en maak extra druk door “op uw tenen te staand” zodat de zitbotjes goed in het meetboard gedrukt worden.
Grijp met uw handen onder de stoel en wiebel naar voren en achteren en een beetje naar links en rechts.
Sta op en controleer of de zitbotjes goed afgedrukt zijn.
De zadelbreedte wordt door uw dealer in een speciale software ingevoerd en zal u een aantal vragen stellen die invloed hebben op de keuze van het juiste zadel, bijv. fietstype en zithouding (vanwege bekkenstelling).
Alle SQlab zadelmodellen zijn beschikbaar in tot max. 4 breedtematen. Zo kunnen we u garanderen dat uw zitbotjes optimaal op de juiste plek van het zadel gepositioneerd worden. Alleen op deze manier kan het gevoelige kruis, bij zowel mannen als vrouwen, ontzien worden en wordt de druk over de gehele breedte van het zadel comfortabel verdeeld. 


SQlab fietszadels

Een zadel moet passen, net als een paar schoenen!

SQlab heeft als eerste zadelleverancier een zadelbreedtemeetsysteem ontwikkeld waarmee de afstand tussen de zitbotjes gemeten kan worden om zo de juiste zadelbreedte te bepalen. Alle SQlab zadels zijn verkrijgbaar in maximaal vier verschillende breedtematen.

Minder druk is meer vrijheid!

Het SQlab stapzadelsysteem levert een verlaagde zadelneus en dus ook meer ruimte voor de gevoelige gebieden – voor zowel mannen als vrouwen.

Rugvriendelijk!

Alle SQlab zadels zijn verkrijgbaar met active technologie. Comfortabel – Efficiënt – Rugvriendelijk

Testwinnaar!

Al vanaf het begin was en is SQlab het meest succesvolle zadelmerk in de tests van Duitse vakbladen.

Experts

“Als uroloog en extreme biker weet ik hoe belangrijk het zadel is. Daarom heb ik samen met SQlab het zadelbreedtesysteem en het stapzadelconcept ontwikkeld.” Dr Stefan Staudte
“De rugvriendelijke active technologie is gewoon briljant. De over miljoenen jaren ontwikkelde biomechanische beweging wordt hierdoor overgedragen aan het zadel.” Dr Markus Knöringer